20 jaar tekstwerk

 
Tijdens mijn studie Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen begon ik met tekstwerk als:
correspondent van regionaal weekblad Leekster Courant en regionaal dagblad Nieuwsblad van het Noorden. Vanaf het laatste jaar van mijn studie werkte ik bijna vier jaar als journalist bij het regionale nieuwsblad De Hogelandster in Noordwest Groningen. Hier leerde ik de fijne kneepjes van de lokale journalistiek.
 
De overgang naar Persburo PENN in Leeuwarden gaf me de kans om te werken voor grote dagbladen: De Telegraaf, Trouw, Algemeen Dagblad, Friesch Dagblad en opnieuw het Nieuwsblad van het Noorden. Ook leverde ik regelmatig berichten voor Omrop Fryslân. Korte en vooral snelle journalistiek over het reilen en zeilen in Friesland.
 
Na enkele jaren volgde de carrièreswitch van de pure journalistiek via de bedrijfsjournalistiek naar de voorlichting en special-interestbladen. Ook boekteksten kwamen in beeld. Binnen PENN Publiciteit, eveneens in Leeuwarden, voerde ik bovendien de eindredactie over personeelsbladen (Nederlandse Veiligheidsdienst, Talma Zorginstellingen).
 
Een van mijn grootste opdrachtgevers, Ingenieursbureau Oranjewoud uit Heerenveen, bleef klant toen ik na een korte tussenstop bij het publiciteitsbureau Columns Communications (Leeuwarden) als freelancer begon. Daarnaast maakte ik regelmatig bedrijfsreportages voor businessmagazines als Kijk op het Noorden, Drents en Gronings Ondernemerskontakt, afgewisseld met schoolgidsen en informatiebrochures voor individuele bedrijven en instellingen. Bij deze laatste categorie verzorgde ik het hele traject van vormgevings- en drukwerkbegeleiding.
 
  Na drie jaar eindredactie over De Hogelandster heb ik in 2003 de draad als zelfstandig tekstschrijver weer opgepakt. Sinds 1 november 2003 is officieel het tekst- en communicatiebureau Netty Gabel Tekst opgericht, met inmiddels een stevige klantenkring van o.a. journalistiek werk en bedrijfsreportages, schoolgidsen en publiciteitsmiddelen voor bedrijven.
Terug naar boven